A jsou zase tady. Volby naše komunální.

14.08.2018 20:59

Čtyři roky volebního období jsou téměř u konce, za dveřmi jsou volby nové, ve kterých si občané Kroměříže vyberou své zastupitele a na další čtyři roky tak určí směřování města.

Zdá se to jednoduché, vhodit volební lístek, v tomto případě spíše „plachtu“, do urny. A přitom je to pro život ve městě zásadní věc, která ovlivní to, jak se bude v následující době město rozvíjet, kam se posune, jak se bude chovat ke svým tradicím i přijímat věci nové. Jak si bude chránit svůj vliv v důležitých firmách, jak pečovat o majetek, jak bude přistupovat k občanům i návštěvníkům.

Kroměříž je město bohaté historií, tradicemi, ale také vzdělaností a kulturou. Město téměř ideální velikosti, kde už máme dostatek služeb a ještě se dá projít pěšky, město, které propojuje generace. Po staletí se rozvíjí s respektem ke své minulosti a s pohledem upřeným do budoucna.

Stejně, jako naše město, je tradiční i Občanská demokratická strana. Dnes se řadí ke skupině „tradičních politických stran“ a je pro vás, občany, známá a zařaditelná. Za roky své existence získala zkušeností, poučila se ve slepých uličkách, naučila se spolupracovat a vážit si lidské práce. Dnes tak může nabídnout voličům nejen odbornost ale i výbornou znalost našeho města. Ostatně, sotva by ji mohla mít lepší – na řízení města se ODS podílela od roku 1994 do roku 2014, kdy (navzdory tomu, že v komunálních volbách skončila druhá hned za hnutím ANO) skončila v opozici. Tuto zkušenost sice považuji za velmi užitečnou, mohu však za sebe i ostatní kandidáty ODS říci, že bychom své zkušenosti a znalosti rádi dali k dispozici Kroměřížanům a do čela našeho města se vrátili.

Roli „jedničky“ ODS a úkol sestavit kandidátní listinu jsem přijala s respektem a pokorou. Velmi přesně totiž vím, co řízení města obnáší. V pozici starostky jsem si to v letech 2010 – 2014 vyzkoušela na vlastní kůži. Touto mou zkušeností je nepochybně ovlivněna i podoba naší kandidátní listiny.  Vytvořený tým je složený z vám známých i nových tváří, ze zkušených odborníků, kterým nechybí osobní kvality a vůle intenzivně pracovat. Máme co nabídnout. Máme zkušenosti, nemusíme ztrácet čas objevováním objeveného, veškerou energii tak můžeme věnovat se městu samotnému, jeho obyvatelům, návštěvníkům a celkovému rozvoji. Za cenné považuji také to, že se od sebe vzájemně umíme učit a spolupracujeme jako tým. Jsme sourodá skupina, politická strana se společným zájmem a odpovědností, se společnou historií i budoucností, s „tahem na branku“.

Volební mašinerie se zvolna rozjíždí, kampaň začíná. Trendem poslední doby je slibovat voličům „hory-doly“ a zaměřit se spíše na propagaci než na program. ODS tento trend nepřijala a nabízí voličům program bez vzdušných zámků sestavený tak, aby zahrnoval důležité dlouhodobé a realistické střednědobé úkoly. Jsme přesvědčeni, že to, co nabízíme, to také dokážeme zrealizovat. Rozhodně se nespokojíme s tím, aby zůstalo pouze u slibů.

Budete-li o to stát, budeme se v následujících týdnech setkávat častěji. Za ODS si dovolím představit vám nejen náš program, ale i jednotlivé kandidáty. Budu ráda, když opačnou cestou dáte vědět, co považujete pro budoucnost města za zásadní vy. Chceme totiž řídit město Kroměříž společně s vámi, jeho obyvateli.

Rozhodně přijďte k volbám. Každý hlas je totiž velmi důležitý.