Hledání zakopaného psa

07.05.2012 09:25

Jsem vděčná za každé nově vzniklé pracovní místo. To jsem tvrdila při svém nástupu do funkce starostky a stále na tom trvám. Naše město není vnímáno jako nejpřitažlivější prostředí pro podnikatelské aktivity. Proč? Kde je zakopaný pes? Pes je asi zakopán hodně hluboko a nelze ho nalézt na první pokus, byť je toto hledání myšleno naprosto poctivě a vážně. Ani s nejlepším úmyslem ale nemůžeme hledat sami.  Jsem proto velmi ráda, že mi v tomto snažení přispěchali na pomoc Technologicko-inovační centrum ve Zlíně a agentura Czechinvest (přesněji zástupci těchto institucí). Začneme prvním setkáním 22.května s těmi z vás, kteří do toho budou chtít jít s námi. Vím, že to nebude jednoduché, ale je nutné začít a přesvědčit všechny strany, že to má smysl. Společná aktivita města, Technologicko-inovačního centra a Czechinvestu si klade za cíl zahájit efektivní komunikaci a následnou spolupráci podnikatelů a samosprávy. Možná už v minulosti takové pokusy byly, možná ne, každopádně máme v tomto ohledu co dohánět. Pracovní sektání se uskuteční na půdě radnice a zveme na něj co nejširší odbornou i laickou veřejnost.

Termín a místo konání:     22.května 2012 zasedácí místnost MěÚ Kroměříž, Velké náměstí 115

                                                              09:30 - 10:00 prezentace účastníků

                                                              10:00 zahájení              

Návrh programu:

  1. Úvodní slovo starostky
  2. Prezentace možností využití Inovační portálu Zlínského kraje – nabídka spoluprací na webu, možnosti postupného zapojování se do projektů Otevřené inovace ZK
  3. Prezentace Katalogu firem Zlínského kraje a jeho využití pro MSP z pohledu rozšíření trhů
  4. Inovační vouchery – podpora spolupráce firem s VŠ v oblasti inovací (shrnutí pilotního ročníku, možnosti jiných regionů, příprava další výzvy na podzim 2012)
  5. Představení služeb a produktů Agentury pro podporu podnikání a investic
  6. Diskuse k prezentovaným tématům + podněty k podpoře a rozvoji podnikatelských aktivit v regionu